Dni Otwarte w Szaferze

Warsztaty kulinarne prowadzone przez niezrównanego mistrza kuchni i pedagoga Remigiusza Rączkę uświetniły Dni Otwarte w Zespole Szkół im. Władysława Szafera w Złotym Potoku.

31 marca szkołę w Złotym Potoku odwiedzili uczniowie z okolicznych szkół podstawowych, którzy mogli skosztować sztufady z udźca sarny, gulaszu z dzika i rolady z jelenia. Goście, jak i prowadzący, byli pod wrażeniem świetnie wyposażonej szkolnej pracowni gastronomicznej. Zapraszamy wszystkich absolwentów szkół podstawowych!

Pełna oferta edukacyjna na stronie https://zlpotok.pl/zszp/

W warsztatach uczestniczyli również Starosta Częstochowski Krzysztof Smela, Członek Zarządu Powiatu Leonard Smolarski, Skarbnik Powiatu Agata Osadnik-Trzepizur i Zastępca Naczelnika Wydziału Edukacji Anna Dziewior.